Qui som?

L’etapa de RÀNGERS i GUIES està formada per una unitat de nois i noies preadolescents, d’entre 12 i 14 anys, juntament amb el KRAAL de la TROPA.

El mètode de formació està basat en l’esperit escolta: pedagogia de l’acció, descoberta de si mateix i dels altres, per tal de realitzar amb més responsabilitat la promesa escolta en la següent etapa de Pioners/Caravel·les.

La TROPA es subdivideix en grups per fer més operatiu i factible el treball. Cadascun d’aquests grups rep el nom de PATRULLA, la qual es reuniex periòdicament. Al capdavant de les quals hi ha un/a PILOT per a cada operació, amb funció coordinadora.  El càrrec de pilot és valorat per tota la Tropa.

Els CONSELLS són les reunions en les quals participen els membres de la Tropa. El LLIBRE D’OR és on es recull tota la història de la Tropa, és a dir, les operacions i el seu desenvolupament, les conclusions dels diferents consells, així com altres activitats portades a terme.

El GUIATGE és l’acompanyament individual per part del Kraal del progrés personal de cada Rànger i Guia, amb la finalitat d’orientar i ajudar a projectar la vida personal.

El nostre lema és SEMPRE A PUNT. Porten la camisa blava i fan la salutació unint els dits índex, mitjà i anular de la mà dreta, amb el polze doblegat sobre del petit.

Valors i principis

Els valors dels Ràngers Guies són:

– Companyia.
– Crítica constructiva.
– Servei.
– Responsabilitat.
– Treball.

Els princips d’aquesta etapa són:

 – Tots som germans.
– Som dignes de confiança.
– Jesús és el meu amic.
– El gran ajuda el petit.

El progrés

Investidura
El noi/a admès/a a la Tropa, després del primer consell de reflexió, realitza la investidura. Fet això, rep els símbols de la Tropa, que són: la camisa, el cercle de progrés i els distintius de l’Agrupament

En principi, la durada del període d’admissió serà d’un trimestre.

La maduració en el progrés personal es reflecteix en l’obtenció dels següents tres estels:

  • Estel d’operació (estel blanc sobre fons negre): Serà concedit quan s’hauran dut a terme dues operacions de forma satisfactòria.
  • Estel de pilot i tècnic (estel vermell sobre fons blanc): serà concedit quan s’hagin realitzat satisfactòriament aquestes dues funcions en dues operacions.
  • Estel d’estil Rànger i Guia (estel negre sobre fons vermell): sempre serà l’últim, i correspon a una valoració per part del Kraal de la manera d’actuar i si reflecteix o no l’estil Rànger/Guia.L’obtenció d’aquest estel i la superació del consell de pas de branca suposa el pas a la Unitat de Pioners/ Caravel·les. En general es valora el nivell assolit en la pràctica i objectius de l’etapa.

Bloc a WordPress.com.