Qui som?

Som els més petits de la família escolta del CAU, format per nens i nenes d’entre 8 i 10 anys. Som els que comencem a aprendre els valors i l’esperit escolta. Com totes les altres branques tenim un progrés que volem superar per a ser millors cada dia.

El nostre lema és Riu Amunt! Amb ell volem fer entendre que ens esforcem davant les dificultats per a superar-les, per a ser bons amics i ajudarnos i no ens deixem emportar per la comoditat de les coses més fàcils.

Tots els Castors i Llúdrigues del cau formem el que en diem la CAMADA. En ella intentem ser amics de tots i passar-ho bé. La nostra camada en divideix en COLLES que són grupets més petits per poder conèixer-nos millor entre tots.

Els castors construeixen preses amb troncs d’arbre i altres materials de la natura. Així els nostres caus queden protegits. Els castors/llúdrigues anomenem PRESA a cadascuna de les activitats que fem en les quals progressem en les tècniques escoltes.

Els reconeixereu perquè porten una camisa de color lila i un mocador de joc taronja. La seva salutació escolta la fan unint els dits índex i mitjà de la mà dreta.

Les contrasenyes

Les contrasenyes del Castor Llúdriga són:

 – Sóc Castor Llúdriga i sempre estic content.
– Sóc Castor Llúdriga i m’agrada jugar bé.
– Sóc Castor Llúdriga i tinc molts amics i amigues.
– Sóc Castor Llúdriga i m’agrada aprendre.

El progrés

INSCRIPCIÓ
Quan un nen o nena s’inscriu a l’agrupament, rep el fulard de castors, que és de color taronja amb un castor i una llúdriga dibuixats, i també rep el carnet. Des de llavors comença el seu camí com a escolta.

PRIMER ANY

Admissió (Nadal)
Després de tres mesos a la Camada es rep la camisa i l’escut de l’agrupament, sempre i quan s’hagi esforçat per integrar-se dins el grup i assistir i participar a les activitats i jocs. Llavors, davant dels companys es fa aquest compormís:

“Sóc castor/llúdriga: em comprometo a viure les contrasenyes dels castors i començar la meva vida escolta”.

Promesa (estiu del primer any)
S’assoleix aquest període en arribar l’estiu, si el castor/llúdriga s’ha esforçat per comunicar-se i relacionar-se amb els companys,  aprendre dels monitors i escoltar-los, i fer grup i participar en els consells

SEGON ANY

El lema (Nadal)
En arribar el Nadal del segon any és quan el castor/llúdriga pot rebre el lema. Per això, ha d’haver sigut responsable, sincer amb els companys i tenir un bona actitud en els jocs.

Pas a Llops i Daines (Estiu)
Arriba ja al final de la etapa dins la Camada. Si l’escolta ha estat capaç de ser responsable amb el material comú, respectar la natura i conèixer el Cau i la resta d’escoltes, podrà rebre el diploma de pas de branca i entrar a formar part de l’estol dels Llops i Daines.

 

Bloc a WordPress.com.