Qui som?

L’etapa de LLOPS i DAINES és on l’escolta descobreix les actituds i valors propis de l’escoltisme a través del joc i de l’acció.

La unitat de llops/daines és l’ESTOL, el qual està format per nens i nenes de 10 a 12 anys. L’Estol es subdivideix en grups de sis llops i daines. Cadascun d’aquests grups rep el nom de SISENA, al capdavant de les quals hi ha un/a SISENER/A.

La responsabilitat del bon funcionament de l’Estol és compartida pel Kraal, i coordinada i assumida pel CAP DE L’ESTOL o VELL LLOP.

El CONSELL DE ROCA és la reunió dels llops/daines i el Kraal d’unitat per a reflexionar sobre la vida de l’Estol i prendre decisions, revisant de manera especial la vivència de la llei, les Màximes, la Bona Acció diària i valorar el progrés dels Llops/Daines.

Els identificareu perquè porten la càmisa grisa, i saluden fent una ‘V’ amb els dits i el seu lema és el Tant Com Puc!

Les màximes

Les màximes del Llop Daina són:
– El Llop Daina obeeix el Krall de monitors.
– El Llop Daina pensa primer en els altres.
– El Llop Daina  és alegre i somrient.
– El Llop Daina és net i endreçat.
– El Llop Daina  diu sempre la veritat.

El progrés

PRIMER ANY

Admissió
Correspon als tres primers mesos. Durant aquest període l’infant conviu amb els seus nous companys i estudia la seva inserció a l’Estol. Al candidat/a se li demana que manifesti voluntat d’integrarse en el grup i un progressiu coneixement i interès pel que fa i viu l’Estol. Superant el Consell de Roca es guanya la camisa.

Promesa
Durant el primer any a l’Estol el/la nen/a ha de superar les tècniques pròpies de l’etapa, al mateix temps que assolir actituds d’acceptació: responsabilitat personal, il·lusió, participació activa i alegre, respecte, neteja, coneixement de les màximes i identificació entre l’estil de vida de l’Estol i la pròpia vida.

Passat aquest període realitza la promesa del Llop/Daina i al mateix temps se li imposa el fulard i el Cap de Llop.

SEGON ANY

Primer Estel (Nadal)
S’assoleix en acabar els tres primers mesos del segon any d’estada a l’Estol. A més de superar les tècniques pròpies de l’etapa (cosa que quedarà reflectida en el carnet de tècniques), se li demana les següents actituds: obediència, responsabilitat per les coses de l’Estol, capacitat de servei, coneixement de Baden Powell, història de l’escoltisme, models de vida i del CMS.

Segon Estel
S’assoleix als sis mesos d’iniciar el segon any d’estada a l’Estol. A més de superar les tècniques pròpies de l’etapa, se li demana les següents actituds: responsabilitat, animació en la vida de l’Estol, capacitat d’iniciativa, esforç.

Pas a Ràngers/Guies
El pas a Ràngers/Guies suposa haver superat tot el progrés de cadascuna de les etapes anteriors i, a més, haver aconseguit en l’últim període del segon any el Diploma d’Animació i Responsabilitat. Aquest diploma suposa la superació de les tècniques específiques, des de l’assoliment del Segon Estel, dedicades a la resta de l’Estol.

 

 

Bloc a WordPress.com.