Qui som?

L’etapa de PIONERS i CARAVEL·LES és on els nois/es es comprometen explícitament davant dels seus companys a complir la Llei Escolta i a ajudar totes les persones amb estil de vida escolta i amb esperit cristià.

El grup s’anomena UNITAT i està formada per nois i noies de 14 a 17 anys, així com el propi KRAAL d’UNITAT.

La unitat es subdivideix en grups, els quals reben el nom d’EQUIP i tenen al capdavant  un/a CAP d’EQUIP, amb funció coordinadora. L’equip és la cèl·lula amb vida pròpia, i la base i motor de la unitat, és el centre de vida, de progrés i d’obertura. Es reuneixen periòdicament per preparar activitats determinades, conèixer-se entre ells, potenciar el treball i l’amistat, reflexionar, formar-se, conviure, així com reflectir les valoracions, pensaments i projectes de les reunions en el Llibre de l’equip. La configuració ideal és de 4-5 persones.

El CONSELL és un temps de reflexió i revisió que fan tots els membres de la Unitat a nivell individual, d’equip i d’Unitat. Les ESPECIALITATS són un aprofundiment en quant a coneixement i pràctica de les afeccions dels escoltes. El PADRINATGE consisteix en què els Pioners/Caravel·les que han realitzat la promesa acompanyin els nous membres de la unitat i ajudin a integrar-los durant el període inicial a dos nivells: informatiu i vivencial. El GUIATGE és l’acompanyament individual, per part del Kraal, del progrés personal de cada Pioner i Caravel·la, diferenciant molt bé cada persona i cada etapa. Cada membre de la Unitat triarà un monitor/a en qui confiarà, el qual es convertirà en el seu guia durant l’etapa del progés.

Els RAIDS són activitats per afermar o reflexionar sobre la direcció del progrés personal. Es caracteritza per ser una sortida que fa un Pioneri Caravel·la, amb una durada d’entre 12, 24 o 48 hores. Poden ser de diversos tipus: reflexió, treball o muntanya.

La VETLLA d’INSÍGNIA és un temps de reflexió personal que realitza cada Pioner/Caravel·la, juntament amb el seu padrí/ na, després del consell de progrés i abans de la realització de l’acte de pas d’etapa.

Els EXTRA-JOBS responen a les necessitats d’aconseguir diners per realitzar els projectes ideats per la Unitat, a la qual reverteixen els beneficis.

S’identifiquen amb la camisa vermella, i la seva salutació és fa unint els dits índex, mitjà i anular de la mà dreta, amb el polze doblegat sobre del petit. El seu lema és SEMPRE A PUNT!

La llei escolta

Els Pioners Caravel·les s’identifiquen amb la Llei Escolta:

– L’escolta vol, per sobre de tot, ser digne de confiança.
– L’escolta és lleial.
– L’escolta ajuda els altres sense esperar recompensa.
– L’escolta és germà de totes les persones.
– L’escolta és acollidor i lluita contra la injustícia.
– L’escolta veu l’obra de Déu en la natura i la protegeix.
– L’escolta sap obeir, està sempre apunt i no fa res a mitges.
– L’escolta té domini de si mateix i somriu davant les difucultats
– L’escolta és treballador i auster
– L’escolta ha d’estar lliure de malícia.

El progrés

Promesa: insígnia marró
És la primera etapa de la vida del Pioner/Caravel·la. Té una duració ideal d’un any, temps durant el qual el Pioner/Caravel·la haurà de prendre la decisió voluntària d’assumir la Promesa Escolta. En ella es diferencien dues etapes que en alguns aspectes es poden creuar:

Integració
Superada aquesta etapa en Consell s’imposa la camisa.

Compromís
Durarà la resta del primer any per tal que cada Pioner/Caravel·la opti voluntàriament pel compromís de la Promesa Escolta. Després del Consell s’entrega la insígnia marró com a símbol de progrés i/o s’imposa el fulard com a símbol de la promesa.

Servei: insígnia negra
És la segona etapa i pretén ser un any d’aprenentatge i desenvolupament de cara a la seva formació. Al final de l’etapa, després del Consell, s’entrega la insígnia negra com a símbol de progrés, després d’haver passat un any.

Animació: insígnia vermella
És la darrera etapa i culmina el progrés de l’escolta dins la branca. Durant un any, el Pioner/Caravel·la posarà els seus coneixements i experiència al servei dels altres, adoptant un esperit engrescador i dinamitzador.

Pas a Róvers
Un cop viscuda l’etapa de Pioners/Caravel·les, l’escolta ha de prendre la decisió voluntària d’assumir el pas a Róvers.

L’empresa

Durant el curs treballen en l’EMPRESA, una projecte en que els elements principals són: l’educació pràctica en l’autogestió i la responsabilitat, descoberta de les necessitats del grup, de la societat i del medi ambient; la vida en unitat i la formació social. Els nois/noies treballen amb els equips, que permeten a aquests començar a tenir responsabilitats per ells mateixos i per tota la unitat.

La ruta

És l’activitat més important. Normalment la preparació de la ruta es farà el darrer trimestre del curs i serà de quinze dies de durada. És primordial la participació activa i el bon nivell de convivència dels Pioners/Caravel·les, tant en la preparació com durant la ruta. És el moment de posar en pràctica totes les tècniques que s’han après durant l’any i de transmetre’s els uns als altres els coneixements adquirits. El progrés personal es veurà ara més que mai. El contacte amb la natura presidirà constantment la ruta, procurant integrar-s’hi i respectant-la.

Bloc a WordPress.com.